Работилница Која е улогата на индустриски правосмукалки со голема моќност

Време: 2016-03-11 Посети: 7

Многу луѓе ќе кажат дека истото вакуум во домаќинството може да се користи и на подот во фабриката, а потоа каков ефект на нашата фабрика за индустриска правосмукалка?
Прво, ние мора да бидеме јасни индустриски правосмукалка работи.

Индустриска правосмукалка е основниот начин да се решат проблемите со чистење во индустриското производство од областа на дизајнот и производството. (Принцип на вакуум, е употребата на вакуум за да се постигнат вакуум, предмети што се движат со гас, се движат.) Во моментов ние главно користиме принцип на вакуум наидете на производи:

(1) правосмукалки (вклучувајќи индустриски, трговски, домаќинства три категории); употреба на вакуум така што ѓубрето и нечистотијата за ѓубре се преместуваат на местото што треба да го собереме, како што е ѓубрето.

(2) логистика или ракување со материјали; на пример: на фидер, суровината користејќи вакуум или преместете се на одредено место.

Второ, што е индустриска правосмукалка?

Разликата во индустриските правосмукалки помеѓу комерцијалните и домашните средства за чистење од следниве аспекти претставува различни индустриски правосмукалки и комерцијални и станбени средства за чистење:

(1) :( структурно различен пристап кон дизајнот)

Правосмукалка која се состои од: електричен дел, дел од филтерот, дел од делот за буриња и загради за складирање и додатоци.

дел од моќноста: најдинамичниот дел од индустриските правосмукалки беше наменет за индустриски извор на електрична енергија од 380 волти за да се обезбеди силна движечка сила на индустриски правосмукалки со конфигурирање на 380 волти индустриски мотори значително истовремено и да можат да работат 24 часа трајно.

б филтер дел: избор на дизајн за конфигурирање на различни филтри за различни материјали, и различни структури и методи на филтри, како што се филтер ХЕПА (низок од 0.01 до 0.3 микрони стандард, итн.) Или додавање циклони (за поделба на цврста течност) се подобруваат ефектот на филтрирање на ефектот на филтрирање е различен од комерцијалните и апарати за домаќинство што ги тестиравме покажаа дека типичните средства за чистење во домаќинството или домаќинството цицаат во високи концентрации на прашина, педесет проценти од прашината во воздухот се враќаат во одредена мерка, зголемена содржина на прашина во воздухот и влијаат врз квалитет на воздухот.

в делови за буриња за складирање: Индустриски правосмукалки буриња за складирање, генерално преку средства за чистење и за домаќинства и земајќи го предвид големиот капацитет за складирање на нечистотија за чистење на ѓубре движењето на дизајнот на индустриската правосмукалка и корпите за фрлање се многу погодни во зависност од околностите или се разликуваат од различно ѓубре. кутија или корпи за рециклирање за рециклирање ги решаваат проблемите во секторот за индустриско чистење. најчеста е пред-интервенција, може да го зголеми капацитетот на поделба на различни материјали обновен производ може да биде делумно решение за некои од различните дизајни на индустриски правосмукалки Нецелосно.

На пример: Аи Xerox моќ индустриски правосмукалка може да апсорбира големи количини на цврста обнови лебдат во воздухот на прашина, честички и влажни и суви индустриски правосмукалки, вакуум вшмукување може истовремено да ги задоволи различните потреби на различни клиенти.

г загради и додатоци дел: индустриски машини за чистење и додатоци дизајн насока за нерамен сите загради и приклучоци се направени од челична конструкција, многу тешко да се оштети Ai Xerox цврсти индустриски правосмукалки може да имаат различни комбинации на разни форми додатоци различни конфигурации. за различни места, со различни области на технички барања, но исто така и заради надворешните манифестации на индустриска диверзификација својствени потреби.

(2) принципите на јасна структура материјални аспекти:

Повлечете шасија моќ индустриски правосмукалка и прашина школка направена од нерѓосувачки челик, може ефикасно да се заштити моторот дел од шасијата не е оштетен.

За чистачи за домаќинства, индустриската правосмукалка е опрема за отстранување на прашина во индустријата, напојување, силно вшмукување, потрајни, фабричката прашина е неопходна за машината.