Класификација на пијавки

Време: 2016-05-17 Посети: 11

Вшмукувачките чаши можат да имаат различни:

Употреба на разликата во атмосферскиот притисок помеѓу внатрешната и надворешната страна на адсорпцијата, еден вид виси на објектот или алатка за прибирање предмети.

Друг магнетски чак е посветен на адсорпција на феромагнетски материјал и фиксни, повеќето апликации во областа на механичката обработка.

Употребата на додатоци за алати за вшмукување го стегаат работното парче. Најчесто употребуваниот магнетски морон е генерално правоаголен или во форма на диск. Тој користи магнетна сила за да цица тесно феромагнетно работно парче за мелница за површина, но исто така и за фрези и машини за стружење, ЦПУ машински алати, центри за обработка и слично. Магнетски чак според изворот на електромагнетни и категории на пијавки за постојан магнет. ① магнехук: тело со повеќе групи намотки преку директна струја произведува магнетно поле, вовлечено во работното парче; отсечете ја струјата, магнетното поле исчезнува, ослободете го работното парче. ② постојан морон магнет: тело со уредно нареден и не-магнетски материјал одделен со постојан магнет, магнет кога панелот за цицање на магнет-водич порамнет со линиите на магнетното поле формира затворена јамка низ работното парче, вовлечена во работното парче; кога вртите магнет за рачката и магнет за влечкава влечка, линиите на магнетното поле веќе не го отстрануваат работното парче низ работното парче, може.

Поранешна перманентна електромагнетна цицалка од постојан магнет од малата. Но, сега за да се подобрат перформансите на магнетниот материјал за да се подобри процесот на дизајнирање и производство, трајното вшмукување на пијавки може да се направи поголемо од електромагнетниот морон магнет што напојува, а не поради треска и деформирање, тоа не влијае на точноста на обработката. Но, исто така, затоа што има многу мала деформација на магнетостриктивниот и друг со вакуумско вшмукување вакуумски вшмукувачки чаши и употреба на позитивна и негативна привлечност на електростатско полнење помеѓу работното парче и табелата на електростатскиот чак. Овие пијавки се мали вшмукувања што се применуваат само на не-магнетни вшмукувања на тесни tightидови и на други парчиња.

Чак (чак) е вакуумски чак за одржување на два одделни објекти кои не се приврзани за технологијата преку вакуумот. Постојат индустриски и цивилни апликации на точките во индустријата со промена на степенот на вакуумски вшмукувачки чаши за да се постигне ракување, процесот на миграција „земе“ и „отвори“, со автоматска механизација.

Главните аспекти на цивилниот живот висат предмет во кое било време за да ги задоволат потребите на луѓето. Бидејќи треба да „земе“ својства на „може“ да „ослободи“, се користеше за закачување облека за крпи. И некои пијавки ќе висат во торбата и другите предмети, така што кога не можете да најдете место да ја ставите торбата на торбата, да ги закачите на wallидни пријатели. Исто така познат како постојан дигалка со магнет или магнетен чак, машинска фабрика, фабрика за мувла, фабрика за фалсификување, челичари, бродоградилишта и така употребата на основните својства на алатите за ракување со челик, може значително да ги подобри масивните, цилиндричните, лимските, неправилни спроводници ефикасност на ракување со магнетни црни материјали. Цијачот за перманентен магнет е NdFeB ретка земја со високи перформанси (N> 40) за јадрото, рачката се ротира со рачно влечење на морон, морон за промена на внатрешниот NdFeB магнетски систем за да се постигне ракување со работното парче што е потребно задржување или ослободување.