Индустриски правосмукалки користат и работат

Време: 2011-03-29 Посети: 7

Индустриски правосмукалки, правосмукалки, исто така познати како правосмукалки; Правосмукалка за чистење на принципот е употреба на вшмукување ефект, да се отстрани нечистотијата на површината и исушената прашина исушена нечистотија, како што се линии од подови, теписи, wallsидови, мебел и други лесно со метла, хартиена коса и така натаму. Неговата главна компонента е вакуумска пумпа, вреќа за филтрирање (или филтер), црево, продолжни цевки од различни форми и различни млазници. Модерен додаток на правосмукалка на разновиден, за отстранување на нечистотија тепих дизајн груба четка, мала четка, ротирачка четка, исчистете го аголот со помош на рамна млазница, за чистење на полираната четка за анализа на плочата.

Според функциите може да се подели на обични средства за чистење, како и влажни и суви правосмукалки.

Обичните суви средства за чистење имаат мотор-вентилатор, голема брзина на работа после напојување, се формира инстант вакуум во правосмукалката, внатрешниот притисок е многу помал од надворешниот притисок на воздухот, разликата во притисокот во улогата на прашина и нечистотија во воздух со правосмукалка внатре во барабанот, низ филтрите за вреќичка прашина, оставена прашина во вреќата за прашина, прочистениот воздух низ моторот да излезе во просторијата, за ладење на моторот, исчистете го воздухот.

Влажна и сува правосмукалка работи со обична правосмукалка е многу различна од центрифугалната комора. Кога прашина, воздух, вода се вшмукува во центрифугална комора, тежината на голема вода откако се ротира со голема брзина на центрифугирање откако внатрешниот wallид на Шуаисијанг се влева во следната група на кофи. Додека полесната прашина и воздухот поминуваат низ комората по центрифугирањето, во филтерот вреќа филтрираат прашина.

Употребата може да се подели, индустриски правосмукалки, комерцијални правосмукалки, средства за чистење на домаќинствата.

Индустриска правосмукалка за собирање лекции за производство на индустриски намени, операции, честички од отпад од медиуми создадени за време на транспортот, прашина од чад, вода и друга опрема. Индустриски правосмукалки AC напојување, висока моќност, генерално може да се подели на два вида на фиксни и мобилни, а неговиот принцип на работа е употреба на мотор управувано продолжен висок притисок (или користете една машина) создава негативен притисок во ограничен волумен , со што се создава вшмукување, медиум откако материјалот е вшмукан низ филтерот за вреќа за филтрирање или кофата за филтрирање за секундарна филтрација, обичен тип може да апсорбира само создавање на средна содржина на сува влага, влажен и сув тип на ресорпција генерирана при обработка на масло, вода и слично . По инсталацијата на издувната цевка може да се користи за да се цица процесот на производство операции испарувања, гасови. Почиста индустриска примена од најзабележителните е во апликациите за чиста просторија.

Комерцијална влажна и сува правосмукалка правосмукалка претежно за турбина, може да апсорбира вода, може да работи долги часови, удобна и практична, повеќе напон е 220V, се користи за канцеларии, трговски центри, хотели, ресторани, итн.

Чистачките за домаќинства најчесто се користат за отстранување прашина, не знаејќи дека правосмукалката може да игра и низа алтернативни функции.

1, кога користите предмети за собирање. Поради големата колекција на постелнина и други предмети зафаќаат простор за складирање, лесно се донесува несоодветно складирање кога сезоната се менува. Ако ги ставите во запечатени пластични кеси прилагодени, тогаш вакуум запечатениот фармите ќе бидат лишени од воздушните перничиња не само што можат да заштедат голем простор за складирање, туку и лесно да се навлажни мувла.

2, за да најдете мали предмети. Домашниот живот неизбежно ќе биде ситни предмети, како што случајно паѓаат копчиња, таблети, капачиња, игли, итн., Со помош на вшмукувачки инструменти што може да се најдат без напор. Пред употреба, врзана е првата цевка за вшмукување со правосмукалка со слој газа, а потоа одберете ги соодветните предмети според големината на ветерот, а потоа струјата се врти во устата со слама ѓубре на лизгање напред и назад , предметите за пад наскоро ќе бидат привлечени во газата.

3, прашина за апарати за чистење. Правосмукалката исто така може да користи како што се телевизори, ДВД плеери, компјутери, стерео уреди, климатизери и други апарати за рутинско одржување, да ја отстранува електричната прашина и пошироко. Кога прашина, прво треба да ги исклучите електричните апарати, во согласност со упатствата за отстранување на електричното куќиште, изберете соодветна форма слама вметната во методот на внатрешно електрично пепел за да ја исчистите, а потоа користете фен за коса ослободете се од влагата, а потоа последната обвивка инсталираната реституција може да биде.