Чистењето е добар помошник погоден десет милиони

Време: 2009-03-02 Посети: 13

Правосмукалка подолго време

Во 1901 година, Кралската сала за градежни инженери на Кабинетот на плоштадот Лестер во Лондон да го посети одделот за демонстрации на прашина во САД. Оваа машина со компримиран воздух до прашина разнесена во садот, Бут верува дека овој метод не е мудар, затоа што многумина не можеа да разнесат контејнер за прашина. Подоцна, тој беше спротивен, направи многу едноставен метод за тестирање на вакуум: рака Паменг на раката на столот, со марамче пред испуштањето на устата за вшмукување, што резултираше со шамиче закачено слој прашина. Така, тој направи правосмукалка, со силно црево за вшмукување на пумпата за воздух низ вреќата со филтерот за прашина. Август 1901 година Бут патентираше, правосмукалка и основаше компанија, но не продава правосмукалки. Тој пумпа управувана од бензински мотор, монтирана на кочија, сервис од врата до врата, долгото црево од прозорецот во неговата соба чистејќи, вработените во компанијата носат костуми. Бут 1902 компаниски услуги повикани во катедралата Кси Минси на крунисувањето на Едвард VII, користени за чистење на тепихот. После тоа, бизнисот станува сè попросперитетен. 1906 година, семејството Бут направи мала правосмукалка, „мала“, но тешка 88 кг (1 кг = 0.4536 кг), премногу обемна и не универзална иако именувана. 1907 година, пронаоѓачот на Охајо, Бризбејн Гера, направи лесна правосмукалка, тој беше направен администратор во продавница, со цел да се намали товарот за чистење на тепихот, направен од правосмукалка со вентилатор за вшмукување прашина ќе создаде машина за вакуум, потоа разнесена во џеб Поради сопствената неспособност за производство и продажба, во 1908 година пренесувањето на патентот на производителот на крзно Хувер. Хувер тогаш почна да прави макара "О" тип на правосмукалка пазар е доста добар, првиот домаќинство средства за чистење разумен дизајн, развој нема голема промена во принцип.

Правосмукалка со алармантна брзина

Со континуиран напредок на науката и технологијата, и зголемување на животниот стандард на луѓето, производите за правосмукалка постепено се ажурираат и надградуваат, новите производи се идеални современи средства за чистење во домаќинството се алатки за чистење, со чисто, заштедувајќи време и напор од луѓето со супериорност од сите возрасти . Особено со зголемениот број домаќинства кои користат теписи, правосмукалките влегоа во секое домаќинство. Правосмукалката не само што може да црта ѓубре на земја, туку и да исчисти теписи од прашина, тросед, османлиски, маси, плакари, полици, фиоки, wallид, таван, ламби, завеси, облека, постелнини и украси за внатрешни работи. Користете правосмукалка за да избегнете метли, прашина, четки за чистење и секундарно загадување на околината, така што свеж воздух и пријатна околина. Од последниот пат кога сте користеле правосмукалка само неколку минути, десетици минути, толку многу енергија, просечната месечна потрошувачка на домаќинствата чинела само неколку долари.
Во последниве години, брзиот развој на домашниот пазар на правосмукалки, годишната стапка на раст остана на повеќе од 15%, според податоците на Националното биро за статистика дека во 2002 година, пазарот на недвижнини во Кина штотуку започна жешко кога правосмукалката се зголеми за 41.18%; во 2003 година, епидемијата на „САРС“ во Кина, а е поврзана со здравјето на жителите кои живеат во почисто производство се зголеми за 35.08 проценти; во 2004 година, истата стапка на раст е поголема од 20% во 2005 година за да се стимулира побарувачката на пазарот на недвижнини, што претставува пораст за нов висок раст, за 76.71 проценти; од јануари до декември 2006 година, националното почисто кумулативно производство од 52,285,500 единици, во споредба со истиот период од 2005 година, се намали за 2.62%. 2006 година јануари-декември, провинцијата Гуангдонг, почисто производство беше 19,111,400 единици, што е пораст од 6.69 проценти во однос на истиот период од 2005 година; во 2006 година од јануари до декември, во провинцијата ianиангсу, почисто производство беше 16,969,800 единици, што е за 11.26 проценти помалку во однос на истиот период од 2005 година. Во 2007 година, вкупното производство на 67.14 милиони единици за правосмукалка, за 27.45 проценти повеќе. Каде што почистото производство во провинцијата ianиангсу, највисоко во 2007 година, од јануари до август, провинција ianиангсу, почисто производство беше 15,318,600 единици, што претставува зголемување од 24.98% во однос на истиот период во 2006 година; проследено со провинцијата Гуангдонг, почистото производство беше 14.252 милиони единици, што е пораст во однос на истиот период од 2006 година за 15.09 проценти. 2007 - 2011 година Кинескиот пазар на мали апарати за домаќинство ќе продолжи со силен раст, стапката на раст останува на околу 7% во 2011 година, големината на пазарот се очекува да достигне 18.1 милијарди јуани. На пазарот на правосмукалки, кинескиот концепт на потрошувачки трошоци, исто така, треба да вложи големи напори да култивира, барем засега, пазарот е релативно тежок. Соединетите Држави, змејот, Електролукс и други домашни и странски производители, исто така, рекоа да го решат кинескиот свест за потрошувачите недостаток на почист е најважното прашање за развој на пазарот. Меѓутоа, со континуираното подобрување на животниот стандард, промените во барањата за подобрување на домашното опкружување и ставовите на потрошувачите, побарувачката за средство за чистење ќе има нов чекор напред.

Широк спектар на правосмукалки

Многу видови на правосмукалка, според формата, можат да се поделат на вертикални (вклучувајќи тапан), хоризонтални, преносни, микро четири видови. Исправена правосмукалка со буре или квадрат воглавно поделена на два дела, одозгора со моторот, делот за напојување, долниот дел од кутијата за прашина. Хоризонтална правосмукалка или повеќе правоаголна форма на автомобил, пред и по двата дела, предниот дел од кутијата за прашина, задниот дел од моторот. Преносливата правосмукалка може да се подели на четири вида форми, помал волумен на рамото, кога се користи назад во рамото, мала излезна моќност; прачка во облик на прачка, горниот крај на рачката, долниот крај на млазницата, мал излез на електрична енергија; помал и попренослив мал, може да се користи директно во рака, мал излез на енергија; минијатурен повеќенаменски напојуван од батерија, помал, се користи за чистење облека, опрема и сл., микро-енергија.
Со користење на функцијата може да се подели на сув, влажен и сув тип, восок и килим тип и други четири; поделено со влезната моќност може да биде 100,200,300,400,500,600,700,800,900,1000, 1500,2000W други. Каде што повеќе од 800W моќност, погодна за хотели, ресторани, претпријатија и институции, следниве 800W, 200W или повеќе моќност за малите, помалку од 200W за микро енергија, генерално се користат во домот, мала електрична правосмукалка.

Домашната правосмукалка со средна и мала моќност е претежно вертикална или хоризонтална, дно со тркала, може да се движи слободно, со рачка, вакуумска цевка, млазница и друга галантерија.